slider

De mensen en de wijn

In 1882 nam Jean Prat, een 19 eeuwse visionair, Domaine de la Baume over. De wijngaarden waren, sinds de Phylloxera (druifluis), braak komen te liggen.

Met de hulp van zijn zonen, renoveerde hij in ongeveer 20 jaar de 100 hectare wijngaarden, exporteerde zijn wijnen naar het buitenland en opende een wijnwinkel in Parijs rond 1900. 

Na een aantal keren gewisseld te zijn van eigenaar tussen 1947 en het heden, was het Joseph Helfrich, CEO en eigenaar van les Grands Chais de France, en tevens een 21 eeuwse visionair, die het in 2003 overnam van de Australische wijnfamilie Hardys. Hij moderniseerde het prachtige domaine nog verder en Domaine de la Baume kreeg de internationale erkenning die het zo verdiende. Ondersteund door zijn geschiedenis en ‘terroir’ is Domaine de la Baume uitgegroeid tot een prachtig wijnhuis welke wijnen maakt voor “echte”wijnliefhebbers.

De door zon-overgoten wijnen zijn in alle 5 de continenten zeer gewaardeerd en won al meer dan 50 medailles in de afgelopen jaren, waaronder ”The World’s  Best Syrah in 2010” voor de Syrah “Jeunesse“ 2009.

This is Sliced Diazo Plone Theme