slider

De wijnen

Bij Domaine de la Baume worden verschillende wijnen gemaakt. Waaronder sinds 2016 ook een Cremant de Limoux.

De La Baume “La Grande Olivette” serie word gemaakt van druiven die zijn aangekocht bij verschillende wijnboeren in de omgeving waar we contracten mee hebben.  Al deze wijnen zijn cepage wijnen. Dit wil zeggen dat er voor de wijn één druiven ras word gebruikt. We gebruiken hiervoor de volgende druivenrassen: Chardonnay, Viognier en Sauvignon blanc voor de witte wijnen.  Merlot voor de rode wijn. De Rosé is gemaakt van de Syrah druif. 

Voor de Domaine De La Baume serie gebruiken we de druiven van onze eigen wijngaarden. Ook deze wijnen zijn cepage wijnen. Voor deze serie gebruiken we dezelfde druivenrassen, behalve voor de rosé. Voor de rosé hebben we in deze lijn twee wijnen, namelijk Pinot noir Rosé en Grenache-Cinsault rosé. 

 

Elite d’Or is onze nieuwste Cuvée van Domaine de la Baume. Haar naam komt voort uit onze jarenlange know-how and uiteraard van de fantastische goud gekleurde Chardonnay. Deze  uitzonderlijke kwaliteits wijn, gemaakt van 100% Chartdonnay, komt van onze beste wijngaarden die gemiddeld 23 jaar oud zijn.

Voor onze hoogste serie, Terres De La Baume wordt er sinds jaargang 2009 een blend gemaakt van de beste druiven uit onze eigen wijngaarden van de rassen Viognier en Chardonnay voor de witte wijn en Syrah en Cabernet Sauvignon voor de rode wijn. Deze wijnen worden geleverd in kisten van 6.

De Terroir La Baume Cremant de Limoux is een nieuwe mousserende wijn in ons assortiment. Gemaakt van de druiven Chardonnay, chenin blanc en pinot noir. Een erg mooie toevoeging op onze wijnen.

 

 

This is Sliced Diazo Plone Theme